Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ASKİ Spor Kulübü ‘Rıza Kayaalp ve Taha Akgül Spor Kompleksi’, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen törenle açıldı. ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın açılış konuşması yaptığı törene pandemi nedeniyle vatandaşlar katılamadı.
34 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve 15 ayda tamamlanan ASKİ Spor Kulübü Rıza Kayaalp ve Taha Akgül Spor Kompleksi’nde, sporcuların konforu için her türlü detay düşünüldü. İçerisinde spor havuzu ve sauna da bulunan yeni tesis, güreş alanında Avrupa standartlarında yapılan Türkiye’de tek, dünyada ise üçüncü tesis olma özelliğini taşıyor.
Özellikleri bakımından Dünya’da üçüncü, Türkiye’de bir ilk olan ASKİ Spor Kulübü Rıza Kayaalp ve Taha Akgül Spor Kompleksi’nin açılışında konuşma yapan ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan,
“ASKİ Spor güreş branşımız Türk güreşinin gururudur. ASKİ Spor güreşçilerimizin tamamı milli sporcudur. Geçmişi başarılarla dolu olan kulübümüz, geçtiğimiz yıl tarihinin en başarılı dönemini geçirerek 423 kupa almıştır. ASKİ Spor olarak güreş branşının yanı sıra halter, boks, tekvando ve yağlı güreşte de ulusal ve uluslararası birçok başarı elde ettik. Bizlere düşen görev atalarımızın emaneti, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi şanlı tarihimizin ışığında eğitimle, kültürle, bilimle, sporla, sanatla buluşturmaktır. Bizler ASKİ Spor ailesi olarak inanıyoruz ki bu salonda nice Taha’lar nice Rıza’lar yetişecek. Bayrağımızı her ortamda dalgalandıracak ve İstiklal Marşımızı her yerde dinletecek ve yeni gelen nesillere örnek olacaklardır” ifadelerini kullandı.